tirsdag 20. mars 2012

Status #5

Plasser en mann i en gravemaskin og du er fri for trapp...
.... men du får ny kloakk som belønning. Vi gjør ikke noe halvveis her i huset og siden vi legger opp nye vannrør og avløpsrør tmåtte vi selvfølgelig legge nytt avløpsrør helt til kummen utenfor huset. I samme slengen la vi ned drensrør og alt er nå klar for ny trapp/platting til sommeren. 
Innvendig har vi fått på plass det meste av plasten og gipsskruing pågår, men ting tar tid. Små ting som kubbinger, innfelte bjelker, slissing for rør og lignende tar lang tid. En av de vanskeligste tingene var føringer for sentralstøvsuger. Gammelt hus + skjulte rør med uttak i hver etasje + fungerende støvsuger med slange som rekker overalt = vanskelig. Vi løste problemet og resultatet blir perfekt, men slike ting tar tid, og tid har vi lite av.
Under oppussing av gamle hus må man regne med at det dukker opp uventede ting og at alt tar lengre tid en planlagt. Vi har vært heldig til nå, og har ikke fått noen overraskelser, men ting har tatt lengre tid fordi vi gjør alt 100 % ordentlig i første omgang. Når en slisse i tregulvet ved kjøkkeninngang åpenbarte ett fritt syn ned på bakken, rev vi opp hele gulvet for å få isolert under. En del av ringmuren var skadet, så den må vi støpe på nytt til våren. Det blir noen timer ekstra arbeid, men vi får iallefall ikke kalde gulv som irriterer oss.

Denne uken skal vi skru gips til den store gullmedaljen på vegger, gulv og tak. Vi skal få på plass litexplatene på hovedbadet og rørleggeren skal gjøre seg ferdig med vann- og avløpsrør + rør for varmepumpen. Forhåpentligvis kan vi få startet med sparkling av gips og legging av flis på bad i neste uke.   

1 kommentar:

  1. Hei :) Gud så flinke dere er :) racerfart på dere ser det ut som ;) blir spennende å se hvordan dere får det tilslutt ;)skal det være ferdig i april, eller er det bare det at det da er boendes? Hilsen Kristin

    SvarSlett