onsdag 29. februar 2012

Giveaway hos Signe hjemmetJeg har lyst på denne og en liten kamerat til nyhuset, derfor prøver jeg lykken inne hos Signe hjemmet. Prøv du også ;)

Gjestebad/vaskerom

I tilknytning til kjøkkeninngangen er det i dag et bad, og her skal vi lage kombinert gjestebad og vaskerom Det er praktisk med toalett i tilknytning til ytterdøren og toalett i samme etasje som kjøkken og stue. I tillegg ser vi det praktiske med å ha vaskerom kun en etasje fra hovedbad og soverom i stede for 2 etasjer. Det er et avlangt rom der vi skal ha toalett og innredning på den ene kortveggen og vaskemaskin/tørketrommel og skittentøyskurver på den andre kortveggen. Med tid og stunder blir vi å dele reommet i to med skyvedører for å gjøre gjestebaddelen finere og mindre rotete.

Vi har revet ut dagens innredning og er i gang med oppmeisling av gulvet. Gulvet skal isoleres og varmekabler skal legge før vi sparkler/avretter. Rommet er i direkte tilknytning til mellomgangen der vi har planlagt tapet fra Borge som vist i tidligere innlegg. Idèen vår er å legge flis på gulvet i samme blåtone som tapeten og male veggene hvite med våtromsmaling. Eventuelt gjør vi det helt motsatt, tiden vil vise.


Innredningen er allerede bestilt, og blir enkel og greit. Vi har samme armatur i dag og er veldig fornøyd. Lampen ligner også på den vi har i dag og kan dimmes, noe som er veldig praktisk på et gjestebad.

Baderomsmøbel - Osjord v/Bygger`n, Armatur - Damixa Merkur , Toalett - Ifö Sign Art, Lampe - Nirvana Cubo Twin.
Jeg synes det er viktig med et koselig gjestebad og innredningsmessig skal det ikke mye til. Litt levende lys, blomster, en god såpe og selvfølgelig en Vipp pedalbøtte som jeg har drømt om i årevis. Vipp pedalbøtte havner mest sannsynlig på julens ønskeliste, jeg tror ikke jeg klarer å lure den inn i budsjettet siden den koster like mye som en halv innerdør. tirsdag 28. februar 2012

Ønskeliste kinu.no

Sparrow Duo - Nøkkelringer, Memotavle - Mountains, Gryteunderlag Ferm Living - Kork, Woodstock - Bokser med lokk, Kjøkkenhåndkle - Lovebirds,  

mandag 27. februar 2012

Luceplan Hope

Jeg surfer litt rundt på nettet på jakt etter en lampe til spisestuen. Første gang jeg så Luceplan Hope var den helt ok, etterhvert ble den fin og nå er jeg forelsket. Det eneste negative med lampen er prisen, så jeg får nøye meg med bilder og la forelskelsen gro. Det er "desverre" mye viktigere med nytt gulv i denne omgang.

Fargekart #1


Listverk

Det er snart på tide å velge listverk, og det er mye pent å velge i.
 

Status #2


Den siste uken har vi revet enda mer, lektret ut ytterveggene og isolert med 7cm, lektret(rettet opp) taket og isolert med 15cm og revet enda mer.

Vi skal ikke skifte vindu i denne omgang, men har vært smart og forberedt for nye og større vindu. Husmorvindutrenden har gjort sitt i dette huset også og vinduene som er satt inn er like brede, men lavere enn originalt. Vinduene som sto i huset før var 1,6 m høye og 1.5m / 1,0 m brede, derfor har vi lagt inn en ekstra losholt over vindu, slik at der er klart for 20cm høyere vindu når den tid kommer.

Bildet under er vår inspirasjon når det gjelder husets eksteriør. (Til våren tas hvitmalingen frem, og huset skal få sin originale farge.)
Bilde hentet fra finn.no
Vi har ikke helt bestemt oss for type vindu, men det blir krysspost og mest sannsylig med småruter som på bildet under.

Bilde hentet fra finn.no
Som flere andre møtte vi på et vindusproblem i kjøkkenet. Vi har et vindu over kjøkkenbenken, og hvis det skal være like stort som vinduet ved siden av, i spisestuen, får vi problemer både med kjøkkenbenk og kassen over vindu. Etter litt brainstorming lørdag valgte vi noe helt annet.


Vi skal sette inn et rundt vindu. En av grunnene til at vi valgte et rundt vindu var tilgjengelighet(og flaks). Begge to jobber i et entreprenørfirma med en Bygger`n avdeling, og en kunde hadde bestilt en rundt vindu som han senere avbestilte. Etter en telefon viste det seg at målene var full match, så slik løste det problemet seg, uten måneders leveringstid.

Denne uken skal vi meisle bort betonggulv på gjestebad/vaskerom, rive enda mer, lektre ut vegger i entrè, hovedbad og soverom og sette i gang med elektrisk- og rørleggerarbeide. det må gå unna hvis vi skal holde fremdriftsplanen vår, som er innflytting(ferdig bad) rundt påsketider.

fredag 24. februar 2012

Tapet

Mellom kjøkken og gjestebad/vaskerom i 1. etasje er det en stor gang med ytterdør (kjøkkeninngangen). Vi skal dele gangen i to og fjerne døren mot kjøkkenet. I denne lille minigangen mellom kjøkken og bad/vaskerom har vi lyst til å male en stilig farge eller legge tapet. Jeg har forelsket meg helt i denne tapeten fra Borges Moment VII kolleksjon:Fargene er veldig meg, og jeg tror tapeten vil være med på å "lune" kjøkkenet, få litt mer farge inn i huset og skape en wowfaktor. Videre er planen å bruke samme blåfarge på gulvflisene på bad/vaskerom og i kjøkkeninngangen.

Kjøkken

Kjøkkenet er satt i ordre etter mange finjusteringer, målsjekker og vurderinger. Det er ikke enkelt å bestemme seg for kjøkken, kjøkken er for dyrt til å byttes ut annen hvert år så vi må leve med valget i mange år. Vi har vært ganske tøffe synes jeg, og valgt noe helt annet enn hvitt kjøkken. Line fra Ballingslöv med fronter i peppergrå høyglans. For å få litt varme inn har vi valgt heltre benkeplater i eik som står i stil med eikparkett på gulv. Farge på vegger er ikke bestemt enda.

Kjøkken sett fra kjøkkeninngang

Kjøkken sett fra stue/spisestue
Planløsningen til huset vi har kjøpt er egentlig helt ok, og siden vi ikke skal bygge ut i nærmeste fremtid, sier plasseringen av kjøkkenet seg selv. Utformingen av kjøkkenet var også gitt pga vinduer som vi ønsker å beholde, og merkelig nok er målene på rommet perfekt for kjøkkenøyløsningen som vi ønsket oss. Pipen i huset er vi nødt til å integrere i kjøkkenøya og den danner et naturlig skille mot spisestuen. Med tiden blir vi å installere enten en gasspeis eller vedfyring på pipen mot spisestuen.  
Plan kjøkken

Jeg skulle ønske at kjøkkenet var større, men med et tilhørende spiskammers, så får jeg godt med lagring og alle maskiner ol. kan settes bort og frigjøre benkeplass. På tegningen over er spisskammers inn den "nederste" døren. Døren til venstre er til kjøkkeninngangen og balkongdøren leder rett ut på mark der vi skal bygge platting og sette grillen. Vi skal også lage kjøkkenhage på den siden av huset. Spisestuen blir til høyre på tegningen.

Kjøkkenøya
Vi har revet vegger og åpnet opp 1 etasje, så det er viktig for oss at kjøkkenet fungerer som et møbel i rommet. Planen er at kjøkkenøya med eikbenkeplate, gode barstoler og lamper skal forsterke denne følelsen. Lampene som skal henge over øya på barsiden har jeg skrevet en egen post om.

Caboche Piccola Foscarini
Vi elsker å lage mat, og for meg er et funksjonelt kjøkken det viktigste i hele huset. Innredningen består av skuffeseksjoner som jeg elsker, høyskap med stekovn i arbeidshøyde, espresso-/kaffemaskin, høyt kjøleskap med god plass, induksjonstopp jeg ikke kan leve uten, stort benkebeslag, "usynlige" kontakter på øya, en super avfallsløsning og en god avtrekkshette.

Avfallsskuff med god plass til bokser og en innvendig skuff til diverse

Bestikkinlegg i rustfri stål som kan flyttes rundt og vaskes i oppvaskmaskin.

Benkebeslag fra Blanco

Siemens espresso-/kaffemaskin

Fjäråskupan - Modul

Skuffer med glassider

Tapwell Lea armatur
 I kassen over vindu/kjøkkenbenk skal vi bygge inn spotter som under.
Kardan spot.
Jeg vet at vi har valgt riktig kjøkken når jeg får klump i halsen bare av å se på tegninger og gleder meg som en unge til å ta det i bruk.

torsdag 23. februar 2012

Bloom B4 Pendel fra Kartell


Jeg elsker belysning og lamper, og er særdeles fascinert over hvordan skygger og lys vises på vegger og i tak. Huset har en grei gang med vindu på to vegger, høyere takhøyde enn normalt og det blir dobbel inngangsdør og dobbel glassdør videre inn til stuen. Lampen på bildet, Bloom fra Kartell er innkjøpt og planlagt hengt i entrèn. Valget falt på den minste størrelsen, med diameter 28 cm. Jeg har aldri sett lampen, så om dette blir endelig plassering vet jeg ikke før den henger på plass.


Fra nettbutikken Room 21:
Bloom taklampe fra Kartell ligner et blomstrete fyrverkeri som setter karakter på hele rommet. Med Bloom får du en unik lampe som med sin inspirasjon fra en vårbukett sprer et vakkert lys i hele rommet. Bloom-lampen finnes i to forskjellige størrelser og er laget i polykarbonat som er en termoplast med eksepsjonell holdbarhet.

tirsdag 21. februar 2012

Caboche piccola lampe fra Foscarini

Over kjøkkenøya blir det hengende to stk pendler, Caboche piccola fra Foscarini. Jeg har siklet på denne lampen i flere år nå og er veldig spent på hvordan den er i "levende" livet.

Klippet fra netbutikken Room21:
Caboche media er en pendelarmatur / taklampe som består av kuler laget i polymetylmetacrylate (plast). Skjerm i opalfarget blåst glass garanterer maksimal lysspredning og forhindrer blending.
Lampeskjermen er 31 cm i diameter og 20 cm høy.

Status #1

En uke inn i renoveringen, og det er på tide med en statusoppdatering.
Vi har rensket stue, gang og kjøkken inn til planken både på vegg, gulv og tak og har fylt en kontainer, så armene er lange.
Fra kjøkken mot spisestue
Vegger er revet for å åpne opp og ny bæring er lagt opp. Rivingen har avdekket det vi håpet på, en solid og tørr konstruksjon.

Kjøkken til venstre og spisestue til høyde

Fra spisestue mot gang/kjellerdør
Kjøkken er satt i ordre, Line fra Ballingslöv i peppergrå høyglans med eik benkeplate.

Line fra Ballingslöv
Ytterdører er valg og bestilt fra Sweedor. Debussy dobbeldør til hovedinngangen og en enkel til kjøkkeninngangen.

Swedoor Debussy
Farge NCS S 5020 R90B(Blå), som vist på døren under.

NCS S 5020 R90B
Innerdører er også i boks, massive heltredører.

Diplomat, Sondre

Swedoor Compact SP12+SP12
Hovedvalgene med lengst leveringstid er gjort, nå gjenstår den siste finpussplanleggingen som er farger, tapet, fliser, gulv, listverk, belysning og diverse småting.

mandag 13. februar 2012

Gårdens minner

Når man river dukker det opp litt av hvert.

Kjøkkengulv

Kjøkkenvegg


Stuevegger med to forskjellige blåfarger.

Pen rød(rosa) vegg i stue
Kjøkkenvegg

Dekorasjon på gråpapir på stuevegg
Dekorasjon på stuevegg
  
Kjøkkenvegg