onsdag 11. april 2012

Status #7

Gips, gips, gips, gips........ Jeg er så lei av uhåndterlige 1,2x2,7m gipsplater, gipsskruing, gipsstøv, såre fingre etter gipskanter, skjevt hus + gipsskjøter, bæring av gipsplater, gips skred og alt som har med gips å gjøre. Den dagen vi er ferdig med gipsen skal vi feire med ballonger, bokstavkjeks og rødbrus.
Vi kler alt av vegger og tak med gips, så det er er langvarig arbeid. Heldigvis begynner vi å se slutten, "kun" to soverom, walk in,  litt småarbeid i stue og entrè og kjøkkeninngang/minigang igjen. Vi er heldigvis ferdig med trappehullet som vi har sett passelig mørkt på. Buede trappevanger, skråtak og høøøyt under taket. nevnte jeg forresten hvor ulidelig kjedelig det er å skru gips? (Loftsluken er også på plass).
Gjestebadet og kjøkkeninngang/minigang begynner endelig å ligne på noe. Gangprosjektet var to steg frem og ti tilbake. Som nevnt tidligere hadde vi revet belegg og satt opp skillevegg da vi skulle slisse ned et rør og oppdaget uisolert bakke rett under gulvbordene. Vi rev alt, rettet av med singel, fylte opp med isopor, armerte, la varmekabler i kjøkkeninngangen og til slutt støpte vi gulvet. På gjestebadet har vi meislet bort det gamle gulvet med varmerør fra sentralfyren, gravd opp, lagt nye avløpsrør, rettet av, lagt isopor, armering, varmekabler og påstøp. Det har blitt nevnt en gang eller to at det hadde vært enklere å bare revet det dårlige 70 tallstilbygget og bygd nytt. Men vi ser lyst på det, for nå har vi et ordentlig gulv.

I går var det eksakt tre uker til vi må være ute av nåværende bopel, tiden raser avgårde. Jeg tok meg en runde i huset i går før vi startet opp og motet sank drastisk. 3 UKER!!!!! Men på slutten av gårsdagens arbeidsøkt etter at vi hadde kledd hele hovedsoverommet på 2-3 timer steg motet til uante høyder. I dag skal vi kle ferdig walk in og når mandag kommer regner vi med at stort sett alt av gipsarbeid er ferdig. Vi håper at vi også skal ha ferdig litex på gjestebad og kanskje gipsen i kjøkkeninngang/minigang. I neste uke skal vi avrette gulvet i 1. etasje og starte sparkling av vegger/tak, og dette skal vi (heldigvis) leie inn folk til. Det gjelder å være positiv og jeg er sikker på at vi skal være 98 % ferdig med gangen, badet, hovedsoverommet og walk in om 3 uker. Når disse rommene er ferdig kan man iallefall bo i huset, med et provisorisk minikjøkken i kjelleren. Forhåpentligvis er også alt sparkelarbeid og pussing + flisarbeid ferdig til da, slik at vi kan få ut det verste støvet, litt trestøv skal vi klare å leve med.

Og for å nevne en ting til, arbeidet vårt har jo en tendens til å balle på seg. Vi skal jo skifte to inngangsdørerdører og sette inn en balkongdør på baksiden av huset, i tillegg til at vi trenger to trapper/platter til inngangsdørene. Så den nyeste arbeidsoppgaven er å skifte bordkledning på baksiden i 1. etasje. Vi skal sette opp stående perlestaff og skal ha etasjeskiller/pyntebånd rundt. I dag har vi liggende kledning, så skillet mellom etasjene blir lett å utføre midlertidig. Til neste vår skal vi skifte alt av vinduer og bordkledning, så da er det kun tak og deler av kjeller som gjenstår før vi har et splitter nytt hus. Taket er heldigvis i god stand og holder i mange år.

Puh, vi skal iallefall ikke bli arbeidsledig de neste 5-100 årene:)

2 kommentarer:

  1. Haha, kjenner meg godt igjen i gips styret. Herregud så lang tid det tok da vi gjorde det. Ble jo flere tusen skruer som ble skrudd inn. Får håpe dere har litt mer pålitelige sparkelfolk. Han som er her hos oss er veldig flink når han først er her, men er over 3 uker over tiden, og fremdeles ikke ferdig. Tviler på han blir ferdig denne uken og. Da må han isåfall jobbe i helgen. Lykke til :)

    SvarSlett
  2. Hei

    Så spennende prosjekt du dere driver med, skjønner godt du er lei gips, har selv vert i gjennom gipsing på to av stedene vi har bodd:) Men det er herlig når man ser fine resultater.

    Lykke til videre med oppussingen, jeg titter innom igjen snart:)

    Klem

    SvarSlett