mandag 8. oktober 2012

Lammeskanker

Høsten er over oss med skarp sol, oransje, gule og røde farger, mørke kvelder og lam i ferskvaredisken. På denne tiden har jeg lyst på varme, enkle gryter som godgjør seg i ovnen, kraftige rødviner og familiekos. Lørdag spiste vi lammeskanker i rødvin, en lettlagd og perfekt høstgryte.


Oppskrift lammeskanker i rødvin
(4 personer)

4 stk lammeskanker
Smør, salt & pepper

Grønnsaker
2 stk gulrøtter i grove biter
1/2 stk sellerirot i grove biter
2 stk pastinakker i grove biter
1 stk gul løk (hakket)
1-2 stk kinesiste hvitløk (hakket) 

Resten av ingrediensene
2 stk lauvbærblad
En kvist rosmarin
En kvist timian
1 ss hvetemel
1-2 ss tomatpurè
Finstrimlet skall av 1 stk appelsin
Finstrimlet skall av 1 stk sitron
2 dl rødvin
2 dl kjøttkraft

Sett ovnen på 175 grader (ikke varmluft)
Ta frem en stor gryte (med lokk).
Salte og pepre skankene og stek i smør til overflaten er brun.
Ta skankene ut av gryten og surr grønnsakene i et par minutter.
Tilsett resten av ingrediensene, rør rundt, legg skankene tilbake i gryten, legg på lokket og sett inn i stekovnen.
Stek i 2-4 timer, alt etter hva du har tid til.

Server skankene med potetmos av mandel med mye smør og et glass god rødvin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar