onsdag 24. oktober 2012

Hverdagsørret...


Etter at vi flyttet inn i huset (og har mye å bruke penger på) har vi blitt flinke til å lage ukesmenyer og faktisk følge menyen.
En dag i uken har vi ørret(eller laks), og jeg tenkte å dele oppskriften her, for denne ørret smaker helgemiddag og vi liker luksus i hverdagen.
Oppskriften kan varieres i det uendelige, alt etter hva du har tilgjengelig.

Oppskrift Hverdagsørret(eller laks)
(2 personer)

ca 250g ørret/laks i porsjonsstykker(eller kjøp frossen ferdig i porsjonsstykker à 125g)

Marinade:
ca 1 dl Soyasaus
1 ts knust spisskummen
1 stk hakket kinesisk hvitløk
Ønsket mengde hakket chilli(chilliflakes)
1 ss raspet ingefær

I tillegg kan dette tilsettes(en av delene eller alle):
Østerssaus
En skvett hvitvin
1 stk stjerneanis
Knuste korianderfrø
Litt honning

Forslag til servering:
1 stk lime
Sesamfrø (gjerne sorte)
(Hakket fersk koriander er nydelig til)
Kokt ris
Nudler
Blandet salat med det du har i kjøleskapet
Yoghurt/majones/rømme/kesam med hvitløk, salt, pepper og sitron
Chillisaus av et eller annet slag (jeg liker Sriracha)
Peanøttsaus

Fremgangsmåte:
Bland marinaden (+ evt tillegg) i en plastpose, legg i ørretstykkene og la ligge i kjøleskapet over natten.
Sett ovnen på 225 grader, legg ørretstykkene i en ildfast form, strø på sesamfrø og stek i ca 10- 12minutter.
Når ørreten er ferdig klemmer du over limesaft og evt fersk koriander.
Server med ønsket tilbehør.


1 kommentar:

  1. Dette hørtes da bare så fantastisk ut! Du er så flink med mat . Bare å gå inn her for inspirasjon :D

    SvarSlett