torsdag 16. august 2012

Ny beboer på gården...

Lille, søte, snille og livlige Smule har flyttet inn sammen med oss.

torsdag 2. august 2012

Kyllinglår med chorizo...

Oppskrift Kyllinglår med chorizo
(2 personer)
2 stk kyllinglår
Noen biter Chorizo
Akkurat nok potet skjært i biter
1 stk søtpotet i staver
1/2 rødløk i båter
Olivenolje
Salt & Pepper
Rosmarin, estragon og rød basilikum
Skall og saft fra en appelsin


Sett ovnen på 200 grader, finn frem en form og vend grønnsakene i olje sammen med salt & pepper. Forden Chorizobitene og legg kyllinglårene på topp, krydre, rasp over appelsinskall og klem ut saften fra en appelsin. Sett inn i oven en times tid. Jeg anbefaler å servere dette med tyrkisk yoghurt blandet med Dijon sennep og pepper.
(Nigellaoppskrift)

onsdag 1. august 2012

Sommeren så langt...

Sommeren kom og er snart over, og vi har så vidt fått nytt den mens vi har arbeidet på huset.
Ingen sommerferie her på gården før i september.
Her er en liten oppdatering.

 
Elsker, elsker, elsker det runde vinduet over kjøkkenbenken. det er som et maleri som skifter etter årstidene.
Det er nok det smarteste valget vi har tatt.

 Hagen gror over og det har dukket opp en haug med (for meg) ukjente stauder.

 Her om dagen oppdaget jeg tilfeldigvis at vi har en stor tue med Seierløk.
Nå kan vi lage hjemmelaget seiersløkpesto, lykke.

 Vi har kost oss med reker og ripazzo på en helt vanlig ukedag.

 Vimpelen er på plass i flaggstangen.

 Kreps er et must om sommeren (selv om den er fra tyrkia).

 Fine nelliker som minner meg om bryllupet vårt for snart 3 år siden.

 Trappen/platten vår og takutbyggene har tatt form.